Search on the website:

Search in the online catalogue:

Search in the online catalogue:

Newsletter

Subscribe to mailing list
Please, enter your e-mail to the textfield below to subscribe to our newsletter.
type-email:

Unsubscribe from mailinglist
Please, enter your e-mail to the textfield below to unsubscribe from our newsletter.
E-mail:

Number of visitors

Number of visitors:
All: 19259866
This page: 290842

Suggestions and comments

Kérjük, ossza meg velünk az oldallal kapcsolatos javaslatait, észrevételeit az alábbi mezőben.
This field is mandatory.
This field is mandatory.
captcha
Text Verification
ASSESS OUR WEBSITE!
(Please log in for the assessment!)
Average (0 Votes)

Könyvtárunk küldetésnyilatkozata

A Magyar Táncművészeti Egyetem Vályi Rózsi Könyvtára nyilvánosan működő, hármas funkciót betöltő intézményi könyvtár. Elsősorban az egyetemi képzési kínálatához igazodva felsőoktatási könyvtári, középiskolai könyvtári, valamint táncművészeti szakkönyvtári feladatokat lát el.

Alapfeladata az egyetem oktatóinak, tanárainak, kutatóinak, hallgatóinak, diákjainak és dolgozóinak könyvtári dokumentumokkal és információkkal való ellátása.

Fő célkitűzése a táncszakmai oktatással, táncművészettel kapcsolatos könyvtári dokumentumok gyűjtése és szolgáltatása.

Szolgáltatásaival hozzájárul az egyetem küldetésnyilatkozatában és az egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziuma pedagógiai programjában megfogalmazott célok megvalósításához. Elősegíti az intellektuális nevelést, a személyiség- és a képességfejlesztést, az általános műveltség elmélyítését és a szakmai ismeretek bővítését, hozzájárulva ezáltal a könyvtárhasználók versenyképességének növeléséhez.

E mellett könyvtár-pedagógiai tevékenységet folytat a könyvtári ismeretek, az önálló könyv- és könyvtárhasználat elsajátítása érdekében. Könyvtárban tartott tanórákkal, csoportos könyvtári foglalkozásokkal és egyéni segítségnyújtással is hozzájárul az intézményi tantervekben szereplő feladatok megvalósításához. Információ- és kultúraközvetítő tevékenységével elősegíti az életminőség javítását.

Könyvtári állományát megőrzi, gyűjteményeit folyamatosan gondozza, a lehetőségekhez mérten gyarapítja, szakszerűen feltárja és helyben olvasás valamint kölcsönzés útján a könyvtár használóinak rendelkezésére bocsájtja.

Felhasználva az országos és a nemzetközi könyvtári rendszer nyújtotta lehetőségeket lehetővé teszi beiratozott olvasói számára más könyvtárak állományának és szolgáltatásainak – tájékoztatás és könyvtárközi kölcsönzés útján történő – hozzáférhetőségét.

A Vályi Rózsi Könyvtár küldetésnyilatkozatát 2013. május 22. napján fogadta el az egyetem jogelődje, a Magyar Táncművészeti Főiskola szenátusa. Az eredeti dokumentum itt megtekinthető.

 

Opening hours

 
Monday-Thursday:
8:30 a.m.-10:30 a.m.
and 14:30 p.m.-16:30 p.m.
Friday:
8:30 a.m.-10:30 a.m.
and 12 p.m.-13 p.m.
Saturday-Sunday: closed

How to contact us

 
87-89 Columbus Str., Budapest 1145,
  Hungary
Phone: (+36-1) 422-0472
              (+36-1) 273-3430 / 137
Send us an e-mail: konyvtar@mtf.hu

PÁLYÁZATFIGYELŐ

pafi.hu - a 30 legújabb pályázat